LeesVoer

 1. Guus: van doodzieke hond naar blije levendige golden retriever

  Guus: van doodzieke hond naar blije levendige golden retriever

  Begin 2020 kwamen we na 2 jaar 'rommelen' met Guus bij Back to Balance en Oervoer terecht. Tot op de dag van vandaag zijn we hier nog steeds heel blij om en ontzettend dankbaar voor.

  Guus is een onwijs lieve Golden Retriever van 3,5 jaar oud die de eerste 2 jaar van zijn leven vrijwel altijd ziek was. Wat er precies met hem aan de hand was, was helaas na diverse onderzoeken niet duidelijk. Begin 2020 is hij geopereerd en ook daaruit is helaas niet gebleken wat er precies aan de hand is...

  Lees meer »
 2. In Memoriam: Gaia

  In Memoriam: Gaia

  Beste Oervoer,

   

  Bijgevoegd een foto van mijn langharige Duitse herder teef Gaia. Hier is ze ongeveer vier jaar oud, op deze leeftijd begon ik met haar Oervoer producten te voeren. Ze kreeg half om half de Darf brok en vers ingevroren vlees. Ze vond het heerlijk en het heeft haar gezond gemaakt. Voor die tijd kreeg ze Royal Canin , dat vond ze veel minder lekker en ook haar gezondheid had eronder te lijden.

  Inmiddels heb ik haar in laten slapen afgelopen zomer op 13...

  Lees meer »
 3. Bella: Waar ze het allemaal laat??

  Bella: Waar ze het allemaal laat??

  Bella was op een bovenwoning geplaatst nadat ze gevonden was, maar voor Bella was daar te weinig avontuur en uitdaging. Dus mocht ze bij ons op het schip komen wonen, waar een mooi vrijbuitengebied bij is.
  Het was bij de andere katten nooit gelukt om ze over te laten gaan op vers vlees maar bij deze 1 jarige heb ik de kans gegrepen. Ze kon er eerst niks mee, maar ik ben brokjes en vlees gaan mengen. Na een dag of drie was ze om: als ik niet oppas, slaat ze uit enthousiasme het etensbakje uit m'n handen.
  Bella neemt naast het OerVoer menu veel nóg verser vlees: muizen en vogels gaan er ook gretig in bij haar.


  Waar ze het allemaal laat...

  Lees meer »
 4. 9 katten en allemaal OerVoerfans

  9 katten en allemaal OerVoerfans

  9 katten en allemaal OerVoer fans.

   

  Wij hebben 9 katten en ze eten allemaal OerVoer! Hoe of waar begin je als je 9 katten hebt?

  Tijdens mijn opleiding natuurgeneeskunde voor dieren kreeg ik de lessen medisch en voeding van Hélène.

  Al vanaf het eerste begin van Oervoer zijn wij klant en zijn nog steeds tevreden. De tassen zijn ideaal met boodschappen doen en tegelijk een mooie reclame. Ook de katten zijn tevreden over Oervoer. Een enkele keer noodgedwongen van een ander merk moeten halen, maar dat werd dan toch minder enthousiast gegeten.

  We voeren de gemalen malingen omdat er maar een enkele kat is die een heel karkas wil eten. De haas-maling is favoriet, daarna de duif, verder geven we lam, eend, geit en konijn, andere malingen willen ze hier niet eten. Eén in de week doen we de geitorgaan erdoor. Sowieso hebben we elke dag haas, we mixen die met de andere soorten. Als we dat niet doen wordt er slechter gegeten en moeten we vlees weggooien. Per dag gaat er 1 ½ kg vlees door.

   

  Al onze katten hebben Indianen namen.

  Wanageeska en Takoda zijn als kitten van ong. 8 weken bij ons gekomen. We waren niet van plan om katten erbij te nemen omdat we al 2 oudere katten van 12 jaar hadden, maar gelukkig ging het goed samen. We voerden toen nog brok, maar omdat 1 van de 2 oudsten suikerziekte had zijn we overgegaan op vers vlees. Wanageeska en Takoda waren toen een jaar oud. Ze zijn nu 10 jaar. Het zijn echt broer en zus, ze kunnen lief zijn naar elkaar maar meestal is het anders. Echt vechten is het gelukkig niet.

  Ohiyesa is een lieve kater van nu 7 jaar. Hij is een echte goedzak en als hij er zin in heeft een knuffelkont. Hij mauwt niet tenzij hij aandacht wil, dan komt hij bij je en mauwt een keer, hij vraagt echt om aandacht. Hij is als kitten van bijna 8 weken bij ons gekomen, een klein hummeltje en als bijnaam heeft hij kruimeltje, maar hij is de grootste van allemaal. Hij at direct het verse vlees ondanks dat hij het niet kende.

  Weeko en Lootah hebben we langs de weg gevonden, ze zaten in de berm met een handje vol brokjes. We zijn er direct mee naar de dierenarts gegaan en hij schatte ze op 6 weken. Nu zijn het 2 mooie dames van 6 jaar die veel samen zijn en ook heel erg trekken naar Wanageeska en Ohiyesa. Ze liggen soms echt als een kluit kat op de bank. Omdat zij zo jong waren en uitgehongerd was het geen moeite om hen op vers vlees te krijgen, ze aten alles.

  Voor mijn opleiding en afstuderen deed ik het onderzoek bij een dierenopvang. Daar leerde ik Zonta en Chumani kennen. Zonta was een van de dieren die ik in behandeling had, ze wisten niet zijn exacte leeftijd, maar het werd geschat op 4 jaar. Met hem had ik direct een klik. Vanaf het eerste moment dat ik de kattenkamer in liep waar Zonta zat kwam Chumani steeds bij me kroelen, ze was toen een paar maanden oud. Macha het halfzusje van Chumani liet zich niet zien. Met m’n man had ik afgesproken dat we er geen katten meer bij zouden nemen, we hadden er 5 en dat was genoeg. Omdat Chumani zo’n mooi en lief meisje is zei ik steeds tegen haar dat zij wel een gouden mandje zou vinden.

  Mijn hart was ook verkocht aan Zonta, dus met m’n man gepraat en we zouden samen gaan kijken. Als hij ook een klik met Zonta had zou hij meegaan, dus alvast een mandje mee in de auto. De klik was er zeker, maar ook Chumani kwam weer bij mij en toen ik haar aan m’n man liet was hij ook meteen verkocht. Maar zij zou alleen samen met haar halfzusje Macha weggaan. Nou ja…dan maar 3 katten mee, komt ook wel goed. Dus toen hadden we er ineens 8. Macha was wat angstig, maar dat is gelukkig helemaal goed gekomen. Ze trekken veel naar elkaar, maar kunnen ook goed met de andere katten. Zonta is wat meer op zichzelf en ligt ook niet graag met de anderen samen. Zij waren geen van drieën vers vlees gewend dus hebben we het een paar dagen gemengd met ‘commercieel’ kattenvlees.

  Tja 8 katten dat zijn er heel wat en we waren ook zeker niet van plan om er nog eentje bij te nemen, maar als je dan een zielig hoopje op de weg ziet liggen dan stop je toch. Het kleine hummeltje keek me aan en ik was verkocht. Direct vol gas naar de dierenarts gereden want het leek erop dat hij aan het doodgaan was. Hij was krap aan 4 weken oud en graat mager maar met een goede eetlust dus er was hoop. Nu is hij een jaar oud en bijna de grootste kater in huis. Een heerlijk lief ventje die ook een draak kan zijn. We kunnen precies zien welke streken hij van welke andere kat heeft overgenomen. Hij trekt vooral veel op met Macha en Chumani, maar gaat ook graag even een aandacht halen bij Weeko.

  Dit is het verhaal van 9 OerVoer fans!

   

  Henk en Diana Buttinger...

  Lees meer »
 5. Recept: Bottenbouillon

  Recept: Bottenbouillon

  Van een van onze klanten kregen we dit recept voor een bottenbouillon:

   

  Voor de bottenbouillon gebruik ik bijvooerbeeld kalfsknie en reeribben of een hele kwartel of polderhoen. Je kan ook konijnenbout, gansbout of eendenvoetjes gebruiken.

  Van belang is dat het meeste dragende botten zijn en uit biologische botten haal je veel meer voedingsstoffen.

   

  Ik doe de botten bevroren in een slowcooker en voeg water toe zodat de botten onder water...

  Lees meer »
 6. Rauwvoer voor de hond - Meike van den Haak

  Rauwvoer voor de hond - Meike van de Haak

  Dit boekje is bedoeld voor mensen die hun hond gezond willen voeren maar nog weinig weten over het voeren van rauwe voeding. Meike vertelt in makkelijke taal waarom je rauw vlees zou moeten geven. Het boek richt zich niet op het zelf samenstellen van een rauwe maaltijd, maar vooral op waar je op kunt letten wanneer je rauw wilt gaan voeren. Achterin het boek wordt wel ingegaan op de onderdelen die je kunt gebruiken om zelf een rauwe maaltijd samen te stellen.

  Het boek is fijn geschreven...

  Lees meer »
 7. Morris: krijgt vaak complimenten over zijn prachtige, glimmende vacht

  OerFan Morris

  Morris kwam als acht weken oude pup bij ons wonen. Hij is onze eerste hond, dus alles was een ontdekkingstocht. Ook het voeren. Omdat mijn paard Ganti op het terrein van Oervoer woont, sprak ik regelmatig met Patrick en Helen. Zij hebben me wegwijs gemaakt in de wereld van rauw voer.

  We hebben hem van begin af aan alles aangeboden: eerst malingen en toen hij groot genoeg was een eerste karkasje, een kwartel. Hij vond het geweldig; kwartel is nog steeds zijn absolute favoriet.  Hij knaagt ook graag op een gedroogde pees en zijn hertengewei. Morris krijgt een keer per dag Volbrok van Darf en een keer per dag een maaltijd met vers vlees. Dit doen we onder andere omdat hij geregeld bij een van zijn vele fans een dagje of weekend gaat spelen en dan is het handig om een bakje brok mee te geven. Morris kan de wisselingen goed aan.

  Hij is een grote jongen : 37 kg en echt uit de kluiten gewassen voor een labrador. Het 1/8 deel Mechelse Herder maakt dat hij groter en gespierder is dan gemiddeld. Hij is dol op lange boswandelingen (wij...

  Lees meer »
 8. Ghil: een onvervangbare prachthond

  Ghill

  Ghil is een Ierse wolfshond die OerVoer ontdekte zodra wij (OerVoer en HeelDier) naar Doorn waren verhuisd. Helaas is zij begin oktober 2020 overleden.

  Ghil speelde een belangrijke rol in de uitlaatservice van Bello in Driebergen  Ghil was een bijzondere hond, een sterke persoonlijkheid, hoefde
  alleen maar te kijken en de roedel-leden wisten precies hoe en wat...  Tijdens haar leven heeft ze Anne goed geholpen om tijdens haar werk met
  de honden-uitlaterij de rust en orde te bewaren, met name puberhonden waren haar specialiteit.

  Ze kon eten als een dijkwerker, OerVoer had haar voorkeur. Heerlijk kauwwerk was favoriet, halve hazen of hele polderhoen, ze genoot van
  haar voeding.

  We missen haar natuurlijk, Ghil een onvervangbare prachthond.

   ...

  Lees meer »
 9. Jitske: bij zalm lik ik bijna de bodem uit mijn bak

  Jitske

  Hallo, ik ben Jitske, een negen jaar jonge Dalmaat. Hoewel ik niet meer als een jonge meid ren en stoei met andere honden, speel ik nog steeds graag met een bal en ren ik vrolijk mee met de fiets.

  Als pup en puber kreeg ik brokvoer. Ik ben eerlijk gezegd een schrokop en die brokken lagen me steeds vaker zwaar op de maag. Ik spuugde dan alles uit om het vervolgens weer op te eten. Mijn vrouwtje vond dat maar niets en we begonnen met gemalen vlees. Na een lezing tijdens de hondentraining...

  Lees meer »
 10. Bink: gelukkig is de keuze bij OerVoer reuze

  Bink

  Hoi, ik ben Bink. Ik ben net 10 jaar geworden (al zien sommigen mij nog steeds als een puppy. Ik heb een beetje een puppy-look). Ik ben inmiddels een soort van senior oervoer-eter...

  Lees meer »