OerVoer Blog

 1. Rozenbottels: Tere bloem wordt Vitaminebommetje

  Rozenbottels: Tere bloem wordt Vitaminebommetje Rozenbottels (Rosa Canina L.) of Hondsroos zijn de bottels of (schijn)vruchten van de Hondsroos, een tere bloem, maar sterke rozensoort die je kunt vinden als heggenroos, langs bosranden en in de duinen. De plant heeft vele namen: Egelantier, Hondsegelantier, Slaaproos, Rozelaar, roze egelantier. De naam Hondsroos is gegeven omdat de doornen Lees verder...
 2. KVV, BARF en NRV

  KVV, BARF en NRV

  Er is veel verwarring over de afkortingen KVV, BARF en NRV. De afkortingen worden door elkaar gebruikt, waardoor veel verwarring ontstaat over wat nu wat is. Tijd om onze werk- en denkwijze rondom deze afkortingen op een rijtje te zetten zodat je optimaal kunt kiezen welke producten je je dier aan wil bieden en er zeker van bent je je je carnivoor alles geeft wat hij nodig heeft in zijn dieet.

  Lees verder...
 3. Terra Pura’s Kruiden voor carnivoren

  Terra Pura’s Kruiden voor carnivoren

  Katten en honden eten ook kruiden.  Carnivoren zijn wel echte vleeseters en daar is hun spijsvertering op ingesteld, maar zij maken ook graag een uitstapje naar kruiden, groenten, een eitje of fruit. Vooral honden eten vaak graag nog wat groenten bij hun basis maaltijd, daar hebben katten geen behoefte aan. Katten noemen we daarom obligate carnivoren en honden carnivoren.  Als “topping“ op of door dat vlees lustten zowel honden als katten echter ook wel wat kruiden.

  Lees verder...
 4. Terra Pura’s kruidencombinaties voor paarden

  Terra Pura’s kruidencombinaties voor paarden

  In de natuur eten paarden naast verschillende soorten grassen ook allerlei kruiden, takken, schors van bomen, vruchtjes en in de winter graven ze vaak wortels op. Wanneer paarden ergens last van hebben, zich hebben verstapt, wat koliek, of parasieten weten ze feilloos welke kruiden ze nodig hebben om hun weerstand en conditie weer optimaal te krijgen. Bij ons hebben paarden deze keuze niet, ze kunnen niet eindeloos struinen tot ze de goede kruiden gevonden hebben. En ze kunnen ook geen optimale conditie en weerstand onderhouden met alleen gras en hooi.

  Naast weidegang en hooiaanbod krijgen veel paarden flinke porties krachtvoer aangeboden. Een mooier alternatief voor het krachtvoer (wat vaak een geperste brok is met veel suikers komende uit granen) zijn kruidenmengsels. Mengsels omdat het van belang is je paard een assortiment aan te bieden wat alle organen in het lichaam ondersteund. Daarnaast is het belangrijk om elke 4 tot 6 weken een ander aanbod te geven. Zo krijgt je paard variatie en de mogelijkheid het totale organisme van de juiste voedingsstoffen te voorzien. Terra Pura is hier fantastisch op ingesprongen met de kruidenmengsels die zij voor paarden hebben samengesteld. Het zijn zeer veelzijdige ruwvoer mengsels van gedroogde bloemen, vruchten, bladeren en kruiden.

  Lees verder...
 5. Insecten afweren met geuren

  Insecten afweren met geuren

  Insecten kunnen grote plaaggeesten zijn, vooral voor paarden, maar ook menig hond kan hier last van hebben.

  Dan hebben we het vooral over vlooien en teken, muggen, dazen en horzels. Ook planten hebben ongemak van ongedierte en hebben daartegen afwerende stoffen in hun systeem zitten. Hoe gezonder een plant hoe minder last van luizen en ander ongedierte. Deze afwerende plantenstoffen komen in de essentiële oliën terecht bij destillatie. Essentiële oliën zijn daarom zeer geschikt om in te zetten voor een insecten werende spray. Je kunt de oliën die je gebruikt afstemmen op andere behoeften die je dier ook heeft. Heeft je paard het bijvoorbeeld snel warm, dan gebruik je extra pepermunt of voeg je specifiek pepermunt toe omdat pepermunt afkoelt.

  In deze blog geef ik een recept, tips en een overzicht van essentiële oliën die je kunt inzetten om een insecten werende spray te mengen.

  Lees verder...
 6. Over geur valt toch te twisten

  Over geur valt toch te twisten

  Essentiële oliën zijn heerlijk en weldadig. Anno 2019 is het gebruik van essentiële oliën weer uit de vergeethoek gehaald en erg in de aandacht. Geen wonder, want deze essentiële of etherische of aromatische oliën zijn heerlijk en redelijk gemakkelijk om te gebruiken. In de social media en verschillende groepen wordt regelmatig de vraag gesteld welk olie- merk je het beste kunt gebruiken. Lees verder...

 7. De wonderlijke werking van essentiële oliën

  De wonderlijke werking van essentiële oliën

  Essentiële oliën, of etherische oliën zijn de kostbare stoffen uit plantaardige materialen die veelal heerlijk ruiken. Deze stoffen kunnen therapeutische waarde hebben en daarom wordt ook wel van aromatherapie gesproken. De therapeutische waarde kan gevonden worden in het feit dat essentiële oliën dezelfde componenten bevatten als de materie waaruit wij mensen en onze dieren bestaan. Dit geldt vooral voor paarden en honden en deels voor katten. Ook kleinere dieren als konijnen en cavia’s kunnen baat hebben bij essentiële oliën, maar in zeer kleine hoeveelheden, gezien hun kleine lichaamsformaat. Ook met vogels is voorzichtigheid geboden. Essentiële oliën kunnen met weinig kennis al heel fijn ingezet worden. In deze blog vind je een aanzet tot meer kennis over essentiële oliën.

   

  Lees verder...

 8. Hydrolaten of Hydrosolen

  Hydrolaten of Hydrosolen

  Het is voor de meeste mensen onduidelijk wat een hydrolaat is en hoe je deze in kan zetten. De termen hydrosol, hydrolaat en bloemenwater worden door elkaar gebruikt, maar er is een groot verschil in deze producten.

  Lees verder...

 9. Voeding voor Paarden

  Voeding voor Paarden

  "Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding".

  Deze stelling werd ruim 2300 jaar geleden door Hippocrates bedacht en is voor mens en dier nog altijd actueel.

  Voeding heeft een zeer belangrijke invloed op het welzijn en de gezondheid van elk individu en er worden vele boeken geschreven over voeding voor zowel mens als andere dieren. Wij mensen kunnen onze eigen keuze maken uit de verschillende visies die er zijn, onze gedomesticeerde paarden zijn echter volledig afhankelijk van ons mensen betreft hun voeding en eventuele aanvullingen die zij krijgen aangeboden.

  Lees verder...

 10. Colloïdaal Zilver - Blij met zilverwater in je EHBO kit

  Colloïdaal Zilver - Blij met zilverwater in je EHBO kit

  Wat is colloïdaal zilver 10 PPM?

  Colloïdaal zilver is een vloeibare suspensie bestaande uit elektrisch geladen microscopisch kleine zilverdeeltjes in gedistilleerd water. Deze zilverdeeltjes kunnen in water blijven zweven zonder kunstmatige toevoegingen of stabilisatoren. Dit is ionisch colloïdaal zilver. Het is een smaak-en geurloos product. De zilverdeeltjes, zijn zo klein dat ze geen (toxische) belasting hebben op het lichaam en zijn veilig in gebruik.

  Lees verder...

Producten 1-10 van 41

Toon per pagina