9 katten en allemaal OerVoer fans.

 

Wij hebben 9 katten en ze eten allemaal OerVoer! Hoe of waar begin je als je 9 katten hebt?

Tijdens mijn opleiding natuurgeneeskunde voor dieren kreeg ik de lessen medisch en voeding van Hélène.

Al vanaf het eerste begin van Oervoer zijn wij klant en zijn nog steeds tevreden. De tassen zijn ideaal met boodschappen doen en tegelijk een mooie reclame. Ook de katten zijn tevreden over Oervoer. Een enkele keer noodgedwongen van een ander merk moeten halen, maar dat werd dan toch minder enthousiast gegeten.

We voeren de gemalen malingen omdat er maar een enkele kat is die een heel karkas wil eten. De haas-maling is favoriet, daarna de duif, verder geven we lam, eend, geit en konijn, andere malingen willen ze hier niet eten. Eén in de week doen we de geitorgaan erdoor. Sowieso hebben we elke dag haas, we mixen die met de andere soorten. Als we dat niet doen wordt er slechter gegeten en moeten we vlees weggooien. Per dag gaat er 1 ½ kg vlees door.

 

Al onze katten hebben Indianen namen.

Wanageeska en Takoda zijn als kitten van ong. 8 weken bij ons gekomen. We waren niet van plan om katten erbij te nemen omdat we al 2 oudere katten van 12 jaar hadden, maar gelukkig ging het goed samen. We voerden toen nog brok, maar omdat 1 van de 2 oudsten suikerziekte had zijn we overgegaan op vers vlees. Wanageeska en Takoda waren toen een jaar oud. Ze zijn nu 10 jaar. Het zijn echt broer en zus, ze kunnen lief zijn naar elkaar maar meestal is het anders. Echt vechten is het gelukkig niet.

Ohiyesa is een lieve kater van nu 7 jaar. Hij is een echte goedzak en als hij er zin in heeft een knuffelkont. Hij mauwt niet tenzij hij aandacht wil, dan komt hij bij je en mauwt een keer, hij vraagt echt om aandacht. Hij is als kitten van bijna 8 weken bij ons gekomen, een klein hummeltje en als bijnaam heeft hij kruimeltje, maar hij is de grootste van allemaal. Hij at direct het verse vlees ondanks dat hij het niet kende.

Weeko en Lootah hebben we langs de weg gevonden, ze zaten in de berm met een handje vol brokjes. We zijn er direct mee naar de dierenarts gegaan en hij schatte ze op 6 weken. Nu zijn het 2 mooie dames van 6 jaar die veel samen zijn en ook heel erg trekken naar Wanageeska en Ohiyesa. Ze liggen soms echt als een kluit kat op de bank. Omdat zij zo jong waren en uitgehongerd was het geen moeite om hen op vers vlees te krijgen, ze aten alles.

Voor mijn opleiding en afstuderen deed ik het onderzoek bij een dierenopvang. Daar leerde ik Zonta en Chumani kennen. Zonta was een van de dieren die ik in behandeling had, ze wisten niet zijn exacte leeftijd, maar het werd geschat op 4 jaar. Met hem had ik direct een klik. Vanaf het eerste moment dat ik de kattenkamer in liep waar Zonta zat kwam Chumani steeds bij me kroelen, ze was toen een paar maanden oud. Macha het halfzusje van Chumani liet zich niet zien. Met m’n man had ik afgesproken dat we er geen katten meer bij zouden nemen, we hadden er 5 en dat was genoeg. Omdat Chumani zo’n mooi en lief meisje is zei ik steeds tegen haar dat zij wel een gouden mandje zou vinden.

Mijn hart was ook verkocht aan Zonta, dus met m’n man gepraat en we zouden samen gaan kijken. Als hij ook een klik met Zonta had zou hij meegaan, dus alvast een mandje mee in de auto. De klik was er zeker, maar ook Chumani kwam weer bij mij en toen ik haar aan m’n man liet was hij ook meteen verkocht. Maar zij zou alleen samen met haar halfzusje Macha weggaan. Nou ja…dan maar 3 katten mee, komt ook wel goed. Dus toen hadden we er ineens 8. Macha was wat angstig, maar dat is gelukkig helemaal goed gekomen. Ze trekken veel naar elkaar, maar kunnen ook goed met de andere katten. Zonta is wat meer op zichzelf en ligt ook niet graag met de anderen samen. Zij waren geen van drieën vers vlees gewend dus hebben we het een paar dagen gemengd met ‘commercieel’ kattenvlees.

Tja 8 katten dat zijn er heel wat en we waren ook zeker niet van plan om er nog eentje bij te nemen, maar als je dan een zielig hoopje op de weg ziet liggen dan stop je toch. Het kleine hummeltje keek me aan en ik was verkocht. Direct vol gas naar de dierenarts gereden want het leek erop dat hij aan het doodgaan was. Hij was krap aan 4 weken oud en graat mager maar met een goede eetlust dus er was hoop. Nu is hij een jaar oud en bijna de grootste kater in huis. Een heerlijk lief ventje die ook een draak kan zijn. We kunnen precies zien welke streken hij van welke andere kat heeft overgenomen. Hij trekt vooral veel op met Macha en Chumani, maar gaat ook graag even een aandacht halen bij Weeko.

Dit is het verhaal van 9 OerVoer fans!

 

Henk en Diana Buttinger