Jitske

Hallo, ik ben Jitske, een negen jaar jonge Dalmaat. Hoewel ik niet meer als een jonge meid ren en stoei met andere honden, speel ik nog steeds graag met een bal en ren ik vrolijk mee met de fiets.

Als pup en puber kreeg ik brokvoer. Ik ben eerlijk gezegd een schrokop en die brokken lagen me steeds vaker zwaar op de maag. Ik spuugde dan alles uit om het vervolgens weer op te eten. Mijn vrouwtje vond dat maar niets en we begonnen met gemalen vlees. Na een lezing tijdens de hondentraining in 2014 hebben we meegedaan aan een trial en sindsdien eet ik Oervoer. Geen gespuug meer.

Al het gemalen voer vind ik lekker, maar bij zalm lik ik bijna de bodem uit mijn bak. Karkassen, ook prima, zolang ze niet te groot zijn en van wild gevogelte. Hoewel de plakken gans van de afgelopen jaren gaan er wel in. Mijn vrouwtje vindt dat ik alles moet eten. Als ik de kans krijg ben ik ook een straatveter, moet ik toegeven. Dus ze knipte en hakte die karkassen in stukken, visolie erover, maar ik sleepte ze uit de bak en liet ze lekker liggen. Uiteindelijk kreeg ik dan iets anders. Oervoer heeft meer begrip. De karkassen, die ik niet lekker vind, zitten niet meer in mijn pakket. Ik blij en mijn vrouwtje ook, dat weet ik zeker.