OerFan Morris

Morris kwam als acht weken oude pup bij ons wonen. Hij is onze eerste hond, dus alles was een ontdekkingstocht. Ook het voeren. Omdat mijn paard Ganti op het terrein van Oervoer woont, sprak ik regelmatig met Patrick en Helen. Zij hebben me wegwijs gemaakt in de wereld van rauw voer.

We hebben hem van begin af aan alles aangeboden: eerst malingen en toen hij groot genoeg was een eerste karkasje, een kwartel. Hij vond het geweldig; kwartel is nog steeds zijn absolute favoriet.  Hij knaagt ook graag op een gedroogde pees en zijn hertengewei. Morris krijgt een keer per dag Volbrok van Darf en een keer per dag een maaltijd met vers vlees. Dit doen we onder andere omdat hij geregeld bij een van zijn vele fans een dagje of weekend gaat spelen en dan is het handig om een bakje brok mee te geven. Morris kan de wisselingen goed aan.

Hij is een grote jongen : 37 kg en echt uit de kluiten gewassen voor een labrador. Het 1/8 deel Mechelse Herder maakt dat hij groter en gespierder is dan gemiddeld. Hij is dol op lange boswandelingen (wij wandelen, hij trekt sprintjes en springt over alle natuurlijke hindernissen die hij kan vinden) en heeft een megaconditie. Hij krijgt vaak complimenten over zijn prachtige, glimmende vacht. Oervoer he, zeggen we dan!