Rauwvoer voor de hond - Meike van de Haak

Dit boekje is bedoeld voor mensen die hun hond gezond willen voeren maar nog weinig weten over het voeren van rauwe voeding. Meike vertelt in makkelijke taal waarom je rauw vlees zou moeten geven. Het boek richt zich niet op het zelf samenstellen van een rauwe maaltijd, maar vooral op waar je op kunt letten wanneer je rauw wilt gaan voeren. Achterin het boek wordt wel ingegaan op de onderdelen die je kunt gebruiken om zelf een rauwe maaltijd samen te stellen.

Het boek is fijn geschreven en maakt het voor iedereen die wil starten met rauwe voeding mogelijk wegwijs te raken in deze soms verwarrende wereld. Meike gaat in op de bekende bezwaren tegen het voeren van rauwe voeding, de schadelijke, maar ook benodigde onderdelen die er in rauwe kant en klare voeding kunnen zitten. Wat haar boekje sterk maakt, is dat ze de lezer aan de hand meeneemt in haar uitleg hoe je zelf goede rauwe voeding kiest. Hierdoor wordt het makkelijker om wegwijs te geraken in de kleine lettertjes op de etiketten van de verschillende rauwe voedingsbronnen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. 

Niet alle adviezen stroken met de adviezen die wij geven in de prakijk, zoals het voeren van koolhydraten en premixen, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat wij in de praktijk anders werken dan de gemiddelde reguliere praktijk. Meike meldt wel wat je kunt doen als je geen premixen wilt geven. Aan het eind van het boek gaat ze in op hoe rauwe voeding bij verschillende aandoeningen ingezet kan worden.

Het boek bevat geen literatuurlijkst, waardoor literatuurbronnen niet opgezocht kunnen worden wanneer er wordt gesproken over feiten die worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

Voor de meeste vragen die de beginnende rauw vleesvoerder heeft, maar ook als je al wat langer bezig bent met rauwe voeding en wat verder wilt kijken, kan je in dit boekje prima terecht. Een leuk sint- of kerstcadeautje dus!

♥♥

Klik hier voor het inkijkexemplaar van Rauwvoer voor de hond