Dit boekje is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het zelf samenstellen van gezonde voeding voor zijn of haar hond of kat.

In dit fijne kleine boekje, vertelt Dierenarts Tannetje, die zich toegelegd heeft op alternatieve geneeswijzen, op een hele laagdrempelige manier hoe je zelf, op een verantwoorde manier de voeding van je huisdier kunt maken. Zeker als je dit nog nooit hebt gedaan, het spannend vind om hiermee aan de slag te gaan of er je bedenkingen bij hebt of het allemaal wel veilig is, bijvoorbeeld omdat de reguliere dierenartsen er zo op tegen zijn, dan neemt Tannetje je in lekker leesbare jip-en-janneke taal mee in haar visie. Ze legt op een makkelijke manier uit waarom het zo logisch is om rauw te gaan voeren en wat de voordelen zijn van het zelf samenstellen van een maaltijd voor je dier. Daarnaast gaat ze nog in op de nadelen van het geven van brokken. Ook gaat ze even in op de argumenten van de reguliere dierenarts en hoe je daarmee om kunt gaan.

Geef je al langer rauwe voeding aan je dier, dan brengt het boekje misschien niet veel nieuwe informatie, maar er staan wel leuke weetjes in die de logische gedachte achter wat je al doet versterken, tips over hygiëne en over het samenstellen van voeding bij ziekte van je dier. Het boekje gaat niet diep in op de waarde van alle voedingsstoffen, maar dat hoeft ook niet. Als je de richtlijnen van het zelf samenstellen volgt zoals Tannetje deze uitlegt, hoef je niet bang te zijn voor tekorten.

 

Bestel voer voor carnivoren hier