Voeding

 1. KVV, BARF en NRV

  KVV, BARF en NRV

  Er is veel verwarring over de afkortingen KVV, BARF en NRV. De afkortingen worden door elkaar gebruikt, waardoor veel verwarring ontstaat over wat nu wat is. Tijd om onze werk- en denkwijze rondom deze afkortingen op een rijtje te zetten zodat je optimaal kunt kiezen welke producten je je dier aan wil bieden en er zeker van bent je je je carnivoor alles geeft wat hij nodig heeft in zijn dieet.

  Lees verder...
 2. Terra Pura’s Kruiden voor carnivoren

  Terra Pura’s Kruiden voor carnivoren

  Katten en honden eten ook kruiden.  Carnivoren zijn wel echte vleeseters en daar is hun spijsvertering op ingesteld, maar zij maken ook graag een uitstapje naar kruiden, groenten, een eitje of fruit. Vooral honden eten vaak graag nog wat groenten bij hun basis maaltijd, daar hebben katten geen behoefte aan. Katten noemen we daarom obligate carnivoren en honden carnivoren.  Als “topping“ op of door dat vlees lustten zowel honden als katten echter ook wel wat kruiden.

  Lees verder...
 3. Terra Pura’s kruidencombinaties voor paarden

  Terra Pura’s kruidencombinaties voor paarden

  In de natuur eten paarden naast verschillende soorten grassen ook allerlei kruiden, takken, schors van bomen, vruchtjes en in de winter graven ze vaak wortels op. Wanneer paarden ergens last van hebben, zich hebben verstapt, wat koliek, of parasieten weten ze feilloos welke kruiden ze nodig hebben om hun weerstand en conditie weer optimaal te krijgen. Bij ons hebben paarden deze keuze niet, ze kunnen niet eindeloos struinen tot ze de goede kruiden gevonden hebben. En ze kunnen ook geen optimale conditie en weerstand onderhouden met alleen gras en hooi.

  Naast weidegang en hooiaanbod krijgen veel paarden flinke porties krachtvoer aangeboden. Een mooier alternatief voor het krachtvoer (wat vaak een geperste brok is met veel suikers komende uit granen) zijn kruidenmengsels. Mengsels omdat het van belang is je paard een assortiment aan te bieden wat alle organen in het lichaam ondersteund. Daarnaast is het belangrijk om elke 4 tot 6 weken een ander aanbod te geven. Zo krijgt je paard variatie en de mogelijkheid het totale organisme van de juiste voedingsstoffen te voorzien. Terra Pura is hier fantastisch op ingesprongen met de kruidenmengsels die zij voor paarden hebben samengesteld. Het zijn zeer veelzijdige ruwvoer mengsels van gedroogde bloemen, vruchten, bladeren en kruiden.

  Lees verder...
 4. Voeding voor Paarden

  Voeding voor Paarden

  "Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding".

  Deze stelling werd ruim 2300 jaar geleden door Hippocrates bedacht en is voor mens en dier nog altijd actueel.

  Voeding heeft een zeer belangrijke invloed op het welzijn en de gezondheid van elk individu en er worden vele boeken geschreven over voeding voor zowel mens als andere dieren. Wij mensen kunnen onze eigen keuze maken uit de verschillende visies die er zijn, onze gedomesticeerde paarden zijn echter volledig afhankelijk van ons mensen betreft hun voeding en eventuele aanvullingen die zij krijgen aangeboden.

  Lees verder...

 5. Bokashi, fermenteren en micro-organismen

  Bokashi, fermenteren en micro-organismen

  Bokashi is een mengsel van gefermenteerd organisch materiaal. Wat betekent dat eigenlijk en waar kun je dat dan voor inzetten?

  Lees verder...

 6. Kittens, katten en Taurine

  Kittens, katten en Taurine Een kitten heeft net als een volwassen kat als voeding voldoende aan een prooidier. Een prooidier wat een moeder opbraakt voor haar kittens is niet anders dan het prooidier wat moeder of het volwassen dier zelf eet. Het gaat altijd om de juiste prooidierverhoudingen. Kittens en pups groeien langzamer op verse voeding maar met een veel stevigere Lees verder...
 7. Chocolade: een feestje met een bitter eind

  Chocolade: een feestje met een bitter eind

  De feestdagen staan weer voor de deur en dat gaat (vaak) samen met lekker eten en vooral veel lekkernijen in de vorm van chocolade.

  Wel jammer dat zoiets lekkers als chocolade giftig kan zijn voor dieren. Vooral paarden en honden kunnen het niet verwerken, maar ook voor katten is chocolade geen aanrader voor op het feestmenu. Toch komt chocoladevergiftiging vooral bij honden voor. Dat komt deels omdat honden meer gericht zijn op de zoete smaak van chocolade en zij zijn bovendien wat minder kieskeurig in hun voedselkeuze dan katten.

  Daarnaast is er ook nog aangetoond dat honden gevoeliger zijn voor chocolade dan andere dieren, omdat ze de stof theobromine maar langzaam kunnen verwerken. Hierdoor blijft dit stofje bij hun langere tijd in het lichaam circuleren.

  Lees verder...

 8. De 5 meest gemaakte fouten bij rauwe voeding voor honden

  De 5 meest gemaakte fouten bij rauwe voeding voor honden Onlangs verscheen er een stukje van een dierenkliniek in Nederland over het zogenaamde “all meat syndrome” op hun website. Het stukje werd en wordt regelmatig gepost op facebook en meerdere mensen die al rauw voerden of die over wilden stappen zaten met de vraag of dit iets was waar ze zich zorgen over moesten maken. Hoe goed men zich ook Lees verder...
 9. Daar zit een luchtje aan

  Daar zit een luchtje aan

  Regelmatig komt er een hond de praktijk binnen met anaalklierproblemen. De laatste jaren komt het probleem echter steeds vaker voor. Anaalklierproblemen komen zowel bij de hond als de kat voor, maar bij de kat komt het vele malen minder voor. Problemen met de anaalklieren kunnen variëren van af en toe een pijnscheut, tot chronische ontstekingen. Zo’n chronische ontsteking eindigt veelal in een operatie, waarbij de anaalklieren verwijderd worden. Maar is deze drastische aanpak voor elk dier met chronische klachten wel nodig?

  Lees verder...

 10. Twee ons groenten en twee stuks fruit voor je huiscarnivoor?

  Twee ons groenten en twee stuks fruit voor je huiscarnivoor?

  Bij OerVoer vinden we dat een ieder zelf moet kunnen kiezen welke stroming binnen de rauwe voeding men aanhangt. De OerVoer maaltijden dienen als basis, maar daarbovenop kan je alle extra’s toevoegen die jij voor je dier nodig acht.

  Zo zullen aanhangers van de BARF methode (Bones and Raw Food, of Biologically Appropiate Raw or Real Food), kiezen voor het geven van zo veel mogelijk hele prooidieren inclusief alle orgaansystemen.

  Lees verder...

Producten 1-10 van 23

Pagina
Toon per pagina