Helen en Hélène

Helene en Helen - Oprichters OerVoer

Helen en Hélène
 
Vragen vanuit de praktijken van Hélène Versteeg (dierenarts) en Helen Panneman (energetisch diertherapeut) voor goede voeding op maat en het grote aantal honden en katten wat met huid problemen kampt was de aanleiding tot de tot stand koming van OerVoer. Deze vragen kwamen in de eerste plaats van baasjes met honden met allergieën.
 
Tijdens het geven van lezingen over voeding bleek echter dat ook baasjes met gezonde dieren de overstap naar verse voeding graag wilden maken om ziekte voor te zijn. Praktische bezwaren als het gemis van voldoende tijd en kennis blijkt echter veel mensen tegen te houden. Helen Panneman, en Hélène Versteeg-Severing besloten daarom zelf de koksmutsen op te zetten en met OerVoer zowel baas als dier te voorzien van alle mogelijkheden.
 
Helen Panneman
 
Helen Panneman werkt als energetisch diertherapeut vanuit haar eigen praktijk binnen het HeelDier collectief . Verantwoorde, biologische voeding voor haarzelf en gezin is al vele jaren aandachtspunt. Haar stelling is: voeding en beweging is de basis van elk individu dat in balans is, zowel mens als dier. Naast een paramedische HBO opleiding als histo- pathologisch analist heeft Helen een HBO opleiding in de automatisering gedaan en is zij gecertificeerd projectmanager. Vervolgens heeft zij homeopathie voor dieren gestudeerd en is zij gecertificeerd Healing Touch for Animals practitioner. Tevens is Helen aromatherapeut voor dieren.
 
Helen heeft ruim 25 jaar in de automatisering gewerkt vooral op management niveau. Sinds 2007 werkt zij weer in de gezondheidszorg en wel voor dieren, vanuit haar eigen praktijk: HelenVoorDieren. Binnen OerVoer is Helen verantwoordelijk voor alle operationele zaken.
 
Hélène Versteeg-Severing
 
Dierenarts Hélène werkt met veel plezier in haar dierenartspraktijk Back to Balance. Na haar studie diergeneeskunde aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, werkte zij een aantal jaar in een gezelschapsdierenpraktijk. Om dieren met chronische problemen beter te kunnen helpen, volgde zij diverse studies in de holistische diergeneeskunde, waaronder Natuurgeneeskunde voor dieren met bloesemtherapie en fytotherapie, Bioresonantie therapie, Craniosacraaltherapie, Lymfedrainage en NAET (Allergie eliminatie therapie).
 
Tijdens haar werk als integratief (holistisch) dierenarts, kwam zij erachter dat veel van de chronische problemen die zij tegenkomt, veroorzaakt worden door verkeerde voeding. Verse voeding blijkt keer op keer weer de basis van de oplossing en de weg terug naar balans.
 
Om dieren van optimale voeding te kunnen voorzien en de overstap naar verse voeding voor de eigenaren makkelijk te maken, besloot Hélène OerVoer mede op te richten. Binnen OerVoer richt deze dierenarts zich graag op de dieren met specifieke aandoeningen en voedingsproblemen. Met therapie en gericht voedingsadvies helpt ze deze dieren graag van hun kwalen af.