Wat is de link tussen OerVoer, BARF, KVV en NRV?

BARF en NRV zijn twee voedingsmethodes waarbij men uitgaat van het natuurlijk dieet van de wolf. BARF staat voor Bones and Raw Food of Biologically Appropriate Raw Food. NRV staat voor Natural Raw Food.

Bij de BARF methode wordt de nadruk naast de vleesvoeding gelegd op de aanvullende supplementen als groente, fruit, olie en andere aanvullende voedingsbronnen. NRV richt zich vooral op de voedingsbronnen gelijkend op een prooidier en/of de prooidieronderdelen. Aanvulling met andere voedingsbronnen gebeurt niet per se dagelijks omdat een dier in de natuur ook niet dagelijks een volledig menu binnen krijgt. Dit houdt het lichaam scherp en de opname van aanvullende voedingsmiddelen die dan op onregelmatige tijden binnen komen, worden extra goed opgenomen.

KVV is de gemalen vorm van BARF of NRV. Bij overgang van brokken naar rauwe voeding is KVV aan te raden. Dieren die moeite hebben met een rauw dieet in grotere stukken (bijvoorbeeld oudere dieren), kunnen op de KVV blijven staan. Ook wanneer jouw voorkeur als baas naar de gemalen voeding gaat, kan de KVV een goed alternatief zijn voor de prooidieren of delen van prooidieren.

OerVoer gaat bij het maken van de voeding uit van deze rauwe voedingsmethodes. De geleverde voeding komt zover als mogelijk overeen met de voedingswaarde die een prooidier levert. Daarnaast zullen wij suggesties doen waarmee je het dieet verder aan kunt vullen wanneer je graag dagelijks een complete verse voeding geeft.

Categorieën: OerVoer Pakket / PakketService Rauwe verse voeding