Wat zijn de voor- en nadelen van gemalen rauwe voeding boven ongemalen rauwe voeding?

Honden hebben een gebit dat ervoor gemaakt is om te scheuren, knippen en knabbelen. Een carnivorengebit is door het gemis van platte kiezen niet geschikt om te kauwen zoals herbivoren en omnivoren dat kunnen. Om te tanden goed schoon te houden, is het scheuren van voedingsmiddelen dus het beste.

Dit kan het beste bereikt worden met grotere onderdelen als pens en botten, maar ook het verscheuren van grotere spiervleesstukken biedt een goede tandenborstelfunctie.

Wolvenpups krijgen van hun moeder uitgebraakte voeding. In principe eten zij dus exact hetzelfde als hun moeder, maar krijgen zij de fijner gemaakte versie. Hoe ouder een pup wordt, hoe minder verteerd de voeding zal zijn. Hierdoor gaat het maagdarmsysteem van de pup zich ontwikkelen. De kaken worden sterker en ook de maag leert beter te verteren. 

De maag is in feite een spier. Ook voor deze spier is het belangrijk dat ie getraind wordt. Een volle maag is immers veel werk en een sterke spier kan daar beter tegen dan een slappe. Ook het voorkomen van bijvoorbeeld maagtorsies gaat veel beter met een sterke maagspier. 

Wanneer wij onze honden dus gedurende het hele leven gemalen voeding geven, geven we in feite levenslang een puppydieet. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor het gebit omdat stukken gemalen vlees makkelijker tussen de tanden blijven plakken en ondanks de verse voeding voor tandplak kunnen zorgen. 

Daarnaast kan een zwakke maagspier leiden tot maagtorsies wanneer daar aanleiding toe is.

Categorieën: OerVoer Pakket / PakketService Rauwe verse voeding