Wat zijn de voor- en nadelen van rauwe voeding

Een goed samengesteld rauw dieet levert een hond en kat alle voedingsstoffen die ze nodig hebben in de originele vorm.  Rauwe voeding leidt tot een algeheel goede conditie, welke aan de buitenkant onder andere opvalt door een gezonde glanzende vacht, sterke nagels, goede en weinig ontlasting en een rustig maar allert dier. Wanneer er ook gebruik wordt gemaakt van onderdelen als pens en botten, onderdelen waar je dier wat meer moeite voor moet doen om deze naar binnen te werken, dan zal het tandenborsteleffect hiervan ook leiden tot een gezond gebit. Menig dier begint volgens de bijbehorende mens aan een 'tweede jeugd' na overstap op verse voeding. Het lichaam kan alle enzymen, vitaminen en mineralen nu optimaal opnemen en gebruiken, waardoor de vele lichaamsfuncties verbeteren. Je dier krijgt meer energie. Drukke honden die vaak niet tegen de koolhydraten, toegevoegde conserveringsmiddelen, kleur‐, geur‐ en smaakstoffen uit de fabrieksvoeding blijken te kunnen, zullen op een rauw dieet juist eindelijk hun rust vinden. Dieren die door dezelfde toevoegingen en vooral de koolhydraten juist in een dip raken en sloom worden, laten bij opname van rauwe voeding juist allertheid en vrolijkheid zien. Rauwe voeding brengt balans bij elk dier, omdat het de voeding is zoals de natuur 'm bedoeld heeft en het lichaam van je hond en kat deze voeding optimaal kan benutten. Daar waar een rauw dieet tekorten heeft, bijvoorbeeld omdat je dier bepaalde onderdelen niet lust, kunnen deze eventueel aangevuld worden met natuurlijke supplementen.

Uiteraard heeft het geven van rauwe voeding net als elke andere voeding ook nadelen. Het samenstellen van het dieet uit de juiste verhoudingen kan in het begin een tijdrovende klus zijn. Ook is het belangrijk dat je je goed inleest over geschikte ingrediënten en dat je de hygiëne net als bij koken voor jezelf, niet uit het oog verliest.

Voor de meeste mensen is vooral het gemis van tijd om zich te verdiepen in het samenstellen van een gebalanceerd menu voor hun dier een belangrijke reden om niet over te stappen op rauwe voeding. Omdat de voordelen echter zoveel groter zijn dan de nadelen en de gezondheid van je dier toch echt een grote voorsprong heeft met een goede basis, bieden wij je het gemak van het pakket op maat. Nu is er ook voor de bewuste eigenaar met tijdgebrek de mogelijkheid om elk dier te voorzien van een veratwoord en heerlijk menu!

Categorieën: OerVoer Pakket / PakketService Rauwe verse voeding