Vetra Omegard Krillolie

Voedingssupplement geschikt voor hond en kat.

Omegard is een rijke bron van onverzadigde omega 3, -7, en -9 vetzuren. Omegard capsules bestaan uit de gepatenteerde plantaardige Licaps® capsules die ieder 500 mg Superba® krillolie bevatten. Topkwaliteit krillolie dus in topkwaliteit plantaardige capsules! Door een speciale fusietechniek worden de capsulehelften hermetisch aan elkaar gebonden en sluiten de inhoud af van de buitenwereld.
Krillolie is een rijke bron van natuurlijke, onverzadigde vetzuren, waarvan met name de omega-3 vetzuren EPA en DHA bekend zijn. Maar krill bevat ook andere onverzadigde vetzuren die steeds vaker in de belangstelling staan, zoals omega-7 vetzuren (palmitoleïnezuur) en omega-9 vetzuren (oliezuur).

Het typische vetzuurprofiel van Omegard capsules ziet er als volgt uit:
Totaal omega-3: >110 mg/capsule
Totaal omega-6: >5 mg/capsule
Totaal omega-7: > 30 mg/capsule
Totaal omega-9: > 40 mg/capsule

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 14,15

* Verplichte velden

Vetra Animal Health
Gratis verzendkosten niet diep-gevroren producten
Webwinkelkeurmerk OerVoer

Verzendkosten

Niet-diepgevroren producten

Nederland
De verzendkosten voor niet-diepgevroren producten bij een bestelling onder €20 zijn €4,75.
Verzendkosten bij een bestelling tussen de €20 en €50 zijn €2,95.

Boven €50,00 vervallen de verzendkosten voor niet-diepgevroren producten.

Wanneer je diepgevroren producten bestelt en laat opsturen, vervallen de verzendkosten van niet-diepgevroren producten.

België
Verzendkosten van niet-diepgevroren producten naar België zijn €7,50 per 30 kilo.

Diepgevroren producten
Voor diepgevroren producten gelden de volgende tarieven:

Nederland
5 - 13.5 kilogram: €5,95
13.5 - 27 kilogram: €11,80
27 - 40.5 kilogram: €17,85
40.5 - 54 kilogram: €23,80
enz.

België
7 - 13,5 kilogram: €9,95
13,5 - 27 kilogram: €19,90
27 - 40,5 kilogram: €29,85
enz.

Over de verzendkosten berekenen wij de wettelijk verplichte BTW.

Productbeschrijving
Details
Krill olie wordt gewonnen uit Antarctische 'krill', kleine kreeftachtigen die de schone, koude wateren rond de Zuidelijke Oceaan bevolken. Een belangrijk verschil met visolie is, dat de vetzuren in krillolie zijn gebonden als zogenaamde fosfolipiden. Fosfolipiden zijn stabieler dan triglyceriden. Daardoor blijft krillolie stabiel, terwijl visolie snel aan de lucht oxideert en ranzig wordt. Krill olie bevat van nature astaxanthine, de meest krachtige antioxidant die wij op dit moment kennen (bijvoorbeeld 300x zo sterk als vitamine E).
Extra informatie
Extra informatie
Uitgebreide informatie

Voordelen van krillolie boven visolie

Het voordeel van krillolie bove visolie is dat de manier van vetzuurbinding (fosfolipiden) bij krillolie stabiel blijft, terwijl visolie snel aan de lucht oxideert en ranzig wordt. Daarnaast bevat krillolie astaxanthine, de meest krachtige antioxidant. Dit heeft niet alleen gunstige eigenschappen voor het lichaam, maar behoudt ook de stabiliteit van de krillolie.

 

Een ander voordeel van krillolie is dat makkelijker door het lichaam kan worden opgenomen dan visolie. Vetzuren in visolie moeten eerst in de lever worden omgezet in fosfolipiden voordat zij kunnen worden opgenomen. In krillolie zitten de vetzuren al in de vorm van fosfolipiden, dus kan het lichaam ze snel opnemen. Om uit visolie dezelfde hoeveelheid EPA en DHA te kunnen halen als uit krillolie, is 60 % meer visolie nodig.

 

Krillolie: ecologisch verantwoord 

De herkomst van visolie is helaas niet altijd bekend. Van krillolie is bekend dat het wordt gewonnen uit Antartische krill, een kleine kreeftachtige die voorkomt in de schone, koude wateren rond Antarctica.  Deze staan onder controle van de Commision for the Conservation of the Antarctic Marine Linving Resources (CCAMLR). Het gaat hier om duurzame en ecologisch verantwoorde visserij.

 

 

Verschil tussen krill olie en groenlipmosselolie 

Krill olie en groenlipmosselolie kunnen het beste naast elkaar gebruikt worden.

 

Krill olie kan worden vergeleken met visolie. Beden leveren de omega-3 vetzuren, EPA en DHA. Krill olie heeft echter de voordelen van de fosfolipidenvorm van de vetzuren en de ecologische herkomst.

 

Groenlipmosselolie bevat naast EPA en DHA ook een ETA-achtig vetzuur (heeft een hele andere biologische werking dan ETA zelf) Dit ETA-achtig vetzuur zorgt ervoor dat de werking van groenlipmossel 2oo x zo sterk is als die van visolie.

Omdat het lichaam echter ook de goede werking van EPA en DHA nodig heeft en die te weinig in de groenlipmosselolie zit, is het aan te bevelen om naast de groenlipmossel ook de krillolie te geven. Ze vullen elkaar dus aan in hun omega-3-vetzuren.

 

Gebruik

Katten en kleine honden: 1 capsule per 2 dagen, of zoals aanbevolen.

Middelgrote en grote honden: 1 capsule per 15 kg lichaamsgewicht per dag. 

Gebruik zo lang als nodig is. Geef de capsules in zijn geheel, of meng de inhoud door het voer.

Ingrediënten Totaal Fosfolipiden >200 mg • Totaal Omega-3 >110 mg • C20:5n-3 (EPA) >60 mg • C22:6n-3 (DHA) >30 mg • Totaal Omega-6 >5 mg • C18:2n-6 (LA) >3 mg • Totaal Omega-7 >30 mg • C16:1n-7 (Palmitoleïnezuur) >20 mg • Totaal Omega-9 >40 mg • C18:1n-9 (Oliezuur) >30 mg • Astaxanthine >70 mcg Overige ingrediënten: hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule)
Gewicht 0.2
Gewicht (diepgevroren) 0.0000
Geschikt voor Hond, Hond en Kat, Kat
Type Drogisterij, Supplement
Merk Vetra Animal Health
Beoordelen
Klantreviews (11)
Zeer tevreden
Kwaliteit
Prijs
De capsules worden door mijn hondje goed ingenomen zonder dat ik ze hoef door te prikken. Review door Petra (Geplaatst op 04-10-2018)
Prima krill olie
Kwaliteit
Prijs
Mijn hond gaat van zalm olie aan de diarree van de krill olie heeft ze geen last, 3 x per dag een capsule en dat is goed voor haar gewrichten en ze krijgt ook groenlipmossel erbij van lunderland helaas is hier moeilijk aan te komen. Review door Henriette (Geplaatst op 18-06-2018)
Net gekocht dus nog even afwachten
Kwaliteit
Prijs
net gekocht, snel in huis, wel prijzig, ga er vanuit dat het werkt ..wordt vervolgd .. Review door Marijke (Geplaatst op 16-06-2018)
Minder haar verlies
Kwaliteit
Prijs
Mijn hond heeft veel minder haarverlies doordat hij twee kapsules per dag krijgt. Ook vind ik zijn vacht zachter. Daarnaast is het een stuk praktischer dan bijvoorbeeld zalmolie uit een fles. Geen geknoei meer, gewoon een kapsule tussen de hondenbrokken en mijn hond eet het op. Review door Sa (Geplaatst op 28-01-2018)
Top voor mijn allergische kieskeurige kat!
Kwaliteit
Prijs
Ik heb verschillende soorten olie geprobeerd voor mijn kat maar hij luste tot nu toe alles niet. Voor zijn allergie zijn omega's belangrijk om zijn huid te ondersteunen en dit is het eerste product wat hij zonder problemen inneemt. En voor 1 kat vind ik de prijs ook prima maar ik snap dat dit een ander verhaal is als je een grote hond hebt. Review door Veerle (Geplaatst op 10-01-2018)
Goed supplement
Kwaliteit
Prijs
3x per week krijgen mijn katten de inhoud van de capsule over hun eten gedruppeld. Ze vinden het superlekker, hun vacht glanst mooi. Het is enkel niet goedkoop. Review door Sophie (Geplaatst op 19-09-2017)
zeer goed product
Kwaliteit
Prijs
Zeer snelle levering en de katten zijn er gek op, bovendien is het gezond, dus top. Review door Sophie (Geplaatst op 23-06-2017)
Prima product, snelle levering
Kwaliteit
Prijs
Prima product en snelle correcte afhandeling. Review door Karin (Geplaatst op 29-09-2016)
Vervanger van orthica brein support...
Kwaliteit
Prijs
Mijn cavaliertje krijgt op aanraden van mijn dierenarts ter ondersteuning orthica brein support. De actieve stoffen waar het om gaat zijn hetzelfde. Alleen de prijs scheelt ongeveer 10,00 euro per potje. En ik heb van deze capsules maar de helft nodig. Dus de moeite waard om te proberen. Nu nog te kort in gebruik om te zien of het even goed blijft werken. Maar ik ga er vanuit van wel. Review door Mariette (Geplaatst op 01-06-2016)
Vetra Omegard Krillolie
Kwaliteit
Prijs
Op advies van orthopeed dit aan onze bouvier gegeven in verband met o.a. artrose.
Ik weet nog niet precies wat de uitwerking zal zijn, maar de orthopeed heeft goede ervaringen met dit product. Qua prijs heb ik 3 sterren gegeven, maar dit ligt niet aan dit bedrijf, maar omdat je een bouvier dagelijks 3 caps. moet geven, is een pot ook zo leeg. Daarom een grote pot genomen met 180 caps, kost dan toch € 54.95. Ik wil het wel graag proberen. Het belangrijkste is dat onze boef beter kan bewegen en minder stijve gewrichten heeft in combinatie met biofexa II.
Review door Me (Geplaatst op 20-11-2014)
top
Kwaliteit
Prijs
onze teckel kreeg dit voorgeschreven door orthomanueel arts als ondersteuning bij herstel van hernia.
Is goed opgeknapt, bijkomend voordeel is dat zijn vacht duidelijk verbeterd is.
Review door Menno (Geplaatst op 22-05-2014)
Schrijf een eigen review
Je plaatst een review over: Vetra Omegard Krillolie
Hoe waardeer je dit product? *
  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Kwaliteit
Prijs
Verzendinformatie

VerzendkostenNiet diepgevroren binnen Nederland Verzenden
onder €20 €4,75
€20 - €50 €2.95
boven €50 GRATIS
Niet diepgevroren naar België  
tot 30kg €7,50

Indien op voorraad worden niet diep-gevroren producten die voor 12:00 zijn besteld dezelfde dag verzonden. Na 12:00: de eerstvolgende werkdag. Worden niet-diepgevroren producten besteld in combinatie met diepgevroren producten dan gelden de verzendtijden voor diepgevroren producten.

Diepgevroren binnen Nederland (minimum 5 kilo) Verzenden
5 - 13.5 kg €5,95
13.5 - 27 kg €11,80
27 - 40.5 kg €17,85
40.5 - 54 kg €23,80
54 - 67.5 kg €29,75
  enz.
Diepgevroren naar België (minimum 7 kilo)  
7 - 13.5 kg €9,95
13.5 - 27 kg  €19,90
27 - 40.5 kg €29.85
  enz.
 
Voor het verzenden van diepgevroren producten vragen we je minimaal 5kg (voor België geldt een minimum van 7kg) te bestellen. Afhalen is altijd mogelijk. 
 
Levering met POSTNL: Verzending: maandag tot en met donderdag. Besteld voor 12:00 dan dezelfde dag verzonden.

Afhalen:

Doorn: afhalen op maandag en donderdag 11:00 en 15:00. Woensdag en vrijdag tussen 13:00 en 15:00. Op dinsdag is er geen afhaalmogelijkheid.

Maarssen: Voor donderdag 12:00 besteld: vrijdagavond tussen 18:00- 21:00

Klanten die dit item kochten, kochten ook