Voedsel Overgevoeligheids Analyse (VOA)

Meting voor voeding overgevoeligheid en allergie

Op basis van een bio-energetische meting biedt OerVoer je de mogelijkheid te laten analyseren welke voedingsmiddelen een belasting zouden kunnen vormen voor je dier en een veroorzaker van veelvoorkomende klachten zoals die van het spijsverteringskanaal en de huid. De analyse wordt gedaan met behulp van een speeksel- en haarmonster in samenwerking met Holistisch Centrum HeelDier.

Wil je een eliminatie dieet met je hond of kat beginnen? Overweeg dan om deze test te doen, dan kun je gericht beginnen.

Binnengekomen speeksel monsters worden op woensdag en vrijdag doorgemeten.
Uitslag krijg je binnen twee weken via een mail-bericht.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 34,50
  

Je kunt voer dat je nu geeft door laten meten. Kies hieronder dan voor 'Ja' en kies het aantal voertjes dat je door wilt laten meten. (€1 per voer)

* Verplichte velden

Gratis verzendkosten niet diep-gevroren producten
Webwinkelkeurmerk OerVoer

Verzendkosten

Niet-diepgevroren producten

Nederland
De verzendkosten voor niet-diepgevroren producten bij een bestelling onder €20 zijn €4,75.
Verzendkosten bij een bestelling tussen de €20 en €50 zijn €2,95.

Boven €50,00 vervallen de verzendkosten voor niet-diepgevroren producten.

Wanneer je diepgevroren producten bestelt en laat opsturen, vervallen de verzendkosten van niet-diepgevroren producten.

België
Verzendkosten van niet-diepgevroren producten naar België zijn €7,50 per 30 kilo.

Diepgevroren producten
Voor diepgevroren producten gelden de volgende tarieven:

Nederland
5 - 13.5 kilogram: €5,95
13.5 - 27 kilogram: €11,80
27 - 40.5 kilogram: €17,85
40.5 - 54 kilogram: €23,80
enz.

België
7 - 13,5 kilogram: €9,95
13,5 - 27 kilogram: €19,90
27 - 40,5 kilogram: €29,85
enz.

Over de verzendkosten berekenen wij de wettelijk verplichte BTW.

Productbeschrijving
Details

Je ontvangt thuis een enveloppe met de benodigde materialen. Graag ontvangen wij deze retour voor het correct uitvoeren van de analyse. De uitslag van de analyse ontvang je via de mail.

Jouw gegevens en die van je dier worden opgeslagen in het patiënten dossier van Holistisch Centrum HeelDier.

Wil je een OerVoer pakket bestellen, dan wordt er bij het samenstellen van het menu uiteraard rekening gehouden met de diersoorten die belastend kunnen zijn voor jouw dier, zodat deze niet in je pakket verwerkt worden. Op deze manier kunnen wij de voeding voor jouw dier naast de individuele smaakvoorkeuren, nóg beter op maat samenstellen met voedingsmiddelen die passend zijn voor jouw dier.

NB: Deze analyse kan nooit een consult bij je dierenarts vervangen! Raadpleeg bij ernstige ziekte en in spoedgevallen altijd je dierenarts!

NB2: Een allergie voor een nieuwe diersoort kan helaas bij groter wordende belasting van het lichaam ten allen tijde ontstaan. De uitslag van deze analyse is derhalve een momentopname en een indicatie om met zoveel mogelijk diersoortvariatie in een rauw vleesmenu verder te kunnen werken aan herstel van het lijf.

In de analyse worden de volgende voedingsmiddelen meegenomen: 

Gevogelte Zoogdieren Vis Granen, Rijst, Tarwe
Ei Rund Haring Granen (algemeen)
Duif Schaap Karper Tarwe
Kip Lam Schol Rijst
Kalkoen Paard Zeetong  
Kwartel Hert Heilbot Kleurstoffen
Parelhoen Ree Paling Conserveringsmiddelen
Patrijs Konijn Forel  
Fazant Haas Kabeljauw  
Eend Geit Sardien  
  Varken Zalm  
  Kalf Tonijn  
    Sprot  
    Spiering  
    Heek  
    Dorade  
    Mosselen  
    Garnalen  
    Makreel  

In de groente- en fruittest worden de volgende groenten en fruit meegenomen:

Fruit Groente
Guava  Broccoli
Meloen Courgette
Peer Snijbiet
Honing meloen Wortel
Appel Kool
Sinaasappel Bloemkool
Banaan Pastinaak
Cantaloupe Zoete aardappel of bataat
Mango Rode biet
Mandarijn Sla
Papaya Spinazie
Nectarine Spruitjes
Perzik Komkommer

Kiwi

Pompoen
Pruim

Weegbree

Abrikoos
Aardbei
Extra informatie
Extra informatie
Uitgebreide informatie

Herken je 1 of meer van de volgende symptomen bij jouw dier?

 

  • Jeuk/ roodheid ondanks afwezigheid van parasieten als vlooien, teken en luizen  
  • Regelmatige belasting met mijten en/ of gisten  
  • Terugkerende oorontsteking 
  • Bijten op de pootjes 
  • Zweren en roodheid in het bekje ondanks schone tanden 
  • Regelmatig hotspots zonder aanleiding  
  • Hyperactiviteit 
  • Winderigheid
  • Regelmatig terugkerende diarree en/ of braken zonder dat je dierenarts daar een goede oorzaak voor kan vinden
  • Geen herstel ondanks verschillende voerwisselingen  
 

Een voedselovergevoeligheid kan aan deze klachten ten grondslag liggen. Voedselovergevoeligheden vormen steeds vaker een probleem bij onze huisdieren. Klachten kunnen ontstaan vanuit een overbelast immuunsysteem, als mede vanuit een slecht functionerende stofwisseling.

 

Een voedselovergevoeligheid uit zich vaak via spijsverteringsklachten of huidklachten, maar ook chronische ziekten kunnen op de lange termijn het gevolg zijn.

Vind je dierenarts geen aanwijsbare oorzaak voor de klachten van je dier, is er allergie, voedselovergevoeligheid of atopie geconstateerd en wil je liever niet eerst met zware medicatie en/ of een eliminatiedieet ingaan, of misschien heb je zelf het vermoeden dat een voedselovergevoeligeheid ten grondslag ligt aan de klachten van je dier? In deze gevallen kan OerVoer je de mogelijkeheid bieden voor de Voedsel Overgevoeligheids Analyse.

 

De uitslag van deze analyse biedt je inzicht in de diersoorten die een belasting zouden kunnen vormen voor je dier en mede daarmee een veroorzaker kunnen zijn voor klachten. De VOA wordt bij OerVoer gedaan met behulp van bio-energetische technieken. Deze techniek, uitgevoerd met behulp van bioresonantie apparatuur, meet welke stoffen een verstorende werking hebben op de energiebalans van het lijf. In je diergebonden account wordt de uitslag bewaard, zodat je bij een pakketbestelling enkel die diersoorten in je pakket ontvangt die niet belastend zijn voor je dier.

Glutenvrij Nee
Gewicht (diepgevroren) 0.0000
Geschikt voor Hond, Hond en Kat, Kat
Beoordelen
Klantreviews (13)
Gelukkig geen onaangename verrassing(en)!
Kwaliteit
Prijs
Mijn huidige hond mankeert eigenlijk niets, maar om te voorkomen dat hij iets krijgt waar hij helemaal niet of niet goed tegen kan, heb ik de VOA aangeschaft. Uit het resultaat blijkt dat hij momenteel helemaal in orde is en eigenlijk alles kan eten. Toch geef ik hem niet alles: hij krijgt afwisselend hert, paard, kwartel, eend, kalkoen en konijn en produceert weinig, maar zeer stevige ontlasting.
Vorige week moest hij naar de dierenarts voor zijn inenting en werd hij gecontroleerd. Hij verkeert in blakende conditie, is niet te mager en ook niet te dik (hij weegt 8 kg). Een onderzoek van zijn ontlasting bracht niets aan het licht. Waarschijnlijk laat ik volgend jaar weer een VOA uitvoeren, voor de prijs hoef ik het niet te laten (bij de dierenarts heb ik voor mijn vorige hond twee keer €250,00 betaald).
Review door David (Geplaatst op 04-07-2018)
Verrassende uitslag
Kwaliteit
Prijs
Ik heb 2 poezen die beiden last hebben van allergie. Ze kregen tot voor kort Atopica maar het werd steeds lastiger om ze dit (vermengd met voer) in te laten nemen. Tevens werden de hypo allergene brokken geweigerd en dit heeft mij doen besluiten om een VOA te laten uitvoeren. De uitslag gaf aan dat één van de poezen een stofwisselingsprobleem heeft, dit was nooit eerder geconstateerd. De andere poes was totaal uit balans (had ik niet verwacht). Ik heb voor beiden poezen een consult aangevraagd en momenteel zijn ze druk met hun herstel bezig. Review door Monique (Geplaatst op 22-10-2017)
beoordeling voa
Kwaliteit
Prijs
interessant om eens na te gaan op wat mijn hond allergisch reageert
graag had ik ook een korte beschrijving erbij gehad met korte inhoud van de test en ev advies wat er ev verder kan worden ondernomen aan de hand van de resultaten van die test

Note OerVoer: bij de uitslag zit een document over hoe je de test kunt interpreteren.
Voor detail advies Kun je telefonisch contact opnemen.
Review door christien (Geplaatst op 05-10-2017)
Aanrader
Kwaliteit
Prijs
Onze hond Kira kreeg last van een oorontsteking en volgens onze DA kan de oorzaak hiervan een voedselintolerantie zijn. We zijn toen begonnen met een eliminatiedieet en zagen verbetering. Omdat ik het lastig vond nieuwe soorten vlees toe te voegen toch maar een test bij Oervoer te laten doen. Nu heb ik een duidelijk overzicht van wat ze wel en niet mag hebben. We zijn net begonnen maar tot nu toe zeker tevreden. Fijn om zo'n voedseloverzicht te hebben. Een aanrader dus. Review door Fenna (Geplaatst op 18-09-2017)
blij mee
Kwaliteit
Prijs
Sinds februari zijn wij de trotse eigenaren van onze Joris. Een kruizing Bordeaux Dog van nu bijna 1 Jr. We hebben hem uit het asiel Zuidwolde gehaald met voedselallergie. Hij stond daar op advies van hun dierenarts op dure dieet brokken. Het vermoeden was eiwit allergie. Omdat hij nog geen jaar was kon hij niet getest worden en bovendien kan het asiel het niet betalen. Nu werd het asiel genoodzaakt dure brokken aan te schaffen. Wij kwamen door te zoeken op Internet bij OerVoer uit en hebben de test voor Joris aangevraagd. Al gauw kwamen wel er achter dat hij o.a. allergische is voor rund, konijn en garnaal. Nu staat hij op brokken zonder die ingrediënten en is klachten vrij en zit super in zijn vel. Review door Tiny (Geplaatst op 22-08-2017)
Kareltje
Kwaliteit
Prijs
Ik ben blij dat ik deze test heb gedaan,alles wat ik aan mijn hondje gaf mag hij niet hebben.
En maar krabben de hele dag ,bultjes huidschilfers.
Alles aangepast , nu maar hopen dat het werkt.
Review door Tonni Jansen (Geplaatst op 13-06-2017)
Handig
Kwaliteit
Prijs
Erg handig, door de uitslag wist ik met welk dier ik kon beginnen met elimineren en welke dieren ik sowieso niet meer hoefde te proberen. Sinds dien zijn de oorontstekingen verleden tijd. Review door Claudia (Geplaatst op 10-02-2017)
Dubbel gevoel
Kwaliteit
Prijs
Handig dat zoiets bestaat, maar of het ook klopt? Het is nooit met onderzoek bewezen, terwijl er wel onderzoeken zijn die dit soort tests ontkrachten. Maar ja, IgE bloedonderzoek naar voeding- allergieën is niet betrouwbaar bij katten, wordt niet gedaan. Dus toch maar dit geprobeerd gevolgd door een eliminatiedieet en supplementen. Helaas, maanden later nog even veel klachten (m.n. jeuk). Of dat komt doordat de uitslag niet klopt of dat er een allergie is voor b.v. huisstofmijt kan ik niet zeggen. Stress lijkt ook een belangrijke factor. Het is handig dat ook supplementen getest kunnen worden. Minder handig is het dat je niet weet wat een 'nee' als resultaat betekent: is het een allergie, intolerantie of is het dier er simpelweg niet bij gebaat? Het kan dus echt een 'NEE' zijn of een 'baat het niet, schaadt het niet'. Daar zit best een groot verschil tussen en je zal zien dat er heel veel 'nee's' uit de test kunnen komen. Zelfs bij supplementen die ondersteunend en helend zijn bij allergische klachten. Dilemma..

Aanvulling van OerVoer: als er meerdere overgevoeligheden worden gemeten en er blijven klachten na aanpassing van het dieet raden wij aan om uitgebreider onderzoek te laten doen.
Via bioresonantie kan veel meer worden doorgemeten en dan kan de diepere oorzaak mogelijk worden gevonden.
Review door Jill (Geplaatst op 05-11-2016)
Interessant
Kwaliteit
Prijs
Erg interessant om een richtlijn te hebben van waar je hond overgevoelig aan is. Ook fijn dat je eigen voedingsstalen mee kunt sturen. Review door DB (Geplaatst op 28-10-2016)
Super
Kwaliteit
Prijs
Al jaren tobben we met de gezondheid van onze Siberische kat, ook hypoallergeen voer was niet optimaal. Na de uitslag van de test was ook gelijk duidelijk waarom dat was. Het was even zoeken naar voer wat wel past, aangezien mevrouw rauw voer weigert en de meeste brokken voedingsstoffen bevat waar ze niet tegen kan.

Toen we dat gevonden hadden knapte ze zienderogen op, al blijft ze gevoelig.

Nu ruim half jaar verder zijn we bij Helene geweest voor een vaccicheck en een tweede VOA. Het immuunsysteem van onze dame is duidelijk veel rustiger. Ze zit super in haar vacht en is heel erg vrolijk. Met extra ondersteuning voor haar darmen hopen we ook haar gevoeligheid nog wat terug te brengen.
Review door Myrna (Geplaatst op 20-10-2016)
Happy
Kwaliteit
Prijs
Per toeval kwam ik deze analyse tegen en heb geen moment getwijfeld om het te proberen. Een zeer gunstige prijs. Ik vond het de moeite waard. Nu weet ik wat ik beslist niet moet geven. Ook super dat je je eigen dingetjes kunt toevoegen van wat je je hond dagelijks geeft. Nu ik weet dat ze reageert op de dingen die ik haar gaf, haar dat niet meer geef, zie ik duidelijk verbetering. De plekken zijn weg, haar oren duurt helaas wat langer. De begeleiding, antwoorden e.d is helemaal super. Ze nemen de tijd voor je om je alles goed uit te leggen en je vragen te beantwoorden. Al met al mijn hond is weer happy en ik ben weer happy!! Review door Tineke (Geplaatst op 05-05-2016)
Heel erg fijn
Kwaliteit
Prijs
Ik vond het zo fijn dat ik deze test op internet tegen kwam bij Oervoer. Mijn hond is al een hele tijd allergisch en overgevoelig voor dingen. Ik heb wel wat diersoorten uitgeprobeerd wat naar mijn idee goed ging. Maar met deze test kon ik alles wat ik nu gaf laten testen. Ook poedertjes als glucosamine, dentalsticks etc. Ik wist welke diersoorten ze wel goed op reageert maar niet dat ze allergisch was voor granen/gluten bijvoorbeeld. Service is ook heel erg fijn. Ik heb zelfs nog wat meer proefjes na mogen zenden om die te laten testen. Erg blij mee. Ik heb nu een veel beter beeld van wat ze wel en niet kan eten. Review door Naomi (Geplaatst op 02-02-2016)
ideaal
Kwaliteit
Prijs
Mijn hondje heeft al jaren allergische klachten. Elimineren met diersoorten had ik wel wat resultaat mee maar niet veel. Nu weet ik in ieder geval welke diersoorten ik wel kan proberen. Goede begeleiding ook bij vragen! Review door yvette (Geplaatst op 25-01-2016)
Schrijf een eigen review
Je plaatst een review over: Voedsel Overgevoeligheids Analyse (VOA)
Hoe waardeer je dit product? *
  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Kwaliteit
Prijs
Verzendinformatie

VerzendkostenNiet diepgevroren binnen Nederland Verzenden
onder €20 €4,75
€20 - €50 €2.95
boven €50 GRATIS
Niet diepgevroren naar België  
tot 30kg €7,50

Indien op voorraad worden niet diep-gevroren producten die voor 12:00 zijn besteld dezelfde dag verzonden. Na 12:00: de eerstvolgende werkdag. Worden niet-diepgevroren producten besteld in combinatie met diepgevroren producten dan gelden de verzendtijden voor diepgevroren producten.

Diepgevroren binnen Nederland (minimum 5 kilo) Verzenden
5 - 13.5 kg €5,95
13.5 - 27 kg €11,80
27 - 40.5 kg €17,85
40.5 - 54 kg €23,80
54 - 67.5 kg €29,75
  enz.
Diepgevroren naar België (minimum 7 kilo)  
7 - 13.5 kg €9,95
13.5 - 27 kg  €19,90
27 - 40.5 kg €29.85
  enz.
 
Voor het verzenden van diepgevroren producten vragen we je minimaal 5kg (voor België geldt een minimum van 7kg) te bestellen. Afhalen is altijd mogelijk. 
 
Levering met POSTNL: Verzending: maandag tot en met donderdag. Besteld voor 12:00 dan dezelfde dag verzonden.

Afhalen:

Doorn: afhalen op maandag en donderdag 11:00 en 15:00. Woensdag en vrijdag tussen 13:00 en 15:00. Op dinsdag is er geen afhaalmogelijkheid.

Maarssen: Voor donderdag 12:00 besteld: vrijdagavond tussen 18:00- 21:00

Klanten die dit item kochten, kochten ook